Vacature Pedagogisch Medewerker (28-36 uur per week)

Pedagogisch Medewerker (28-36 uur per week) in Sassenheim

Pedagogisch Medewerker (28-36 uur per week)

“Het zijn stoere jongens, maar toch zitten we om half acht altijd met z’n allen klaar voor Man Bijt Hond.” – Anneke, pedagogisch medewerker

Wie zijn wij?

Teylingereind is een justitiële jeugdinrichting voor jongeren tussen de 12 en 24 jaar. Sommige jongens zijn er een paar weken, anderen een aantal jaar. Op dit moment hebben we veertien leefgroepen met elk acht tot tien jongens. Teylingereind gaat uitbreiden en daarom kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Een justitiële jeugdinrichting, dat is toch gewoon een jeugdgevangenis? Bijna goed. Want we zijn meer dan een gevangenis. Natuurlijk voeren we hier de opgelegde straffen en behandelmaatregelen uit. Dat is belangrijk. Wat we ook doen, is zorgen dat een jongere zich positief ontwikkelt, inzicht krijgt in wat hij gedaan heeft en begrijpt hoe dat anderen heeft geraakt. Daarvoor gebruiken we onderwijs en therapie of training. En dat is minstens zo belangrijk. Want Teylingereind is geen eind maar juist ook een nieuw begin. Begeleiders bij Teylingereind zijn heel verschillend. Unieke types dus, die Tey’ers, maar toch hebben we ook veel gemeen. Wat vraagt dat? Je bent een doorpakker. Je laat je niet gek maken. Je hebt een koel hoofd en een warm hart. Bij Teylingereind werk je in roosterdiensten. Op de doordeweekse dagen die je werkt, is dat een vroege dienst van 7.30 tot 14.30 uur of een late dienst van 14.00 tot 21.30 uur. Daarnaast draai je ook af en toe (gemiddeld twee keer per maand) een weekenddienst waarbij je zowel op zaterdag als op zondag werkt, de werktijden zijn dan van 09.45 tot 19.00 uur. Het roosteren doe je samen met je team waarbij jullie allemaal je voorkeuren aangeven. Sport je bijvoorbeeld op een vaste avond? Dan wordt daar zowel vanuit de organisatie als vanuit het team zoveel mogelijk rekening mee gehouden.

Wat ga je doen?

Je begeleidt, samen met je collega’s, de jongeren op hun leefgroep. Het team bestaat uit groepsleiders, (senior) pedagogisch medewerkers en een teamleider. Bij het team zijn ook een gedragswetenschapper en methodiekcoach betrokken. Je zorgt samen met hen dat de dagelijkse dingen als eten, opruimen en douchen goed verlopen. En dat de jongeren naar de interne school, aan het werk of naar hun afspraken gaan. Naast je zorg voor de hele groep, ben je als pedagogisch medewerker ook mentor van jongeren. Met hen werk je aan hun persoonlijke doelen. Ook ben jij het eerste aanspreekpunt voor familie en anderen rondom hem, samen met de gedragswetenschapper en individueel trajectbegeleider. Je let daarbij steeds op hoe de jongeren in hun vel zitten. Je helpt ze hun eigen gedrag te zien en te bespreken en zo te groeien. De jongeren overschrijden regelmatig de regels of jouw grenzen. Op zo’n moment ben je in staat om duidelijk aan te geven dat je dit gedrag en niet de jongere zelf afwijst. Jouw observaties en de zaken die zich tijdens jouw dienst afspelen leg je vast in rapportages. Je biedt structuur en aandacht en werkt samen met de jongeren om het beste uit hun tijd bij ons te halen. Dit met als doel dat de jongeren na hun verblijf bij ons, weer mee kunnen doen in de maatschappij.

Jij bent iemand die:

 • beschikt over een afgeronde HBO Pedagogiek, Social Work, SPH of gelijkwaardige opleiding;
 • SKJ-registratie heeft;
 • een integere doorpakker is;
 • beschikt over natuurlijk overwicht;
 • goed kunt samenwerken, initiatief neemt en zelf ook graag wil blijven leren;
 • in weet te spelen op situaties die steeds veranderen;
 • zich herkent in onze kompaswaarden verantwoordelijk, samen, toekomstgericht en geloof in verandering.

Ben je op dit moment nog in opleiding? Je kunt dan direct starten in de functie van pedagogisch medewerker in opleiding (schaal 8). In dat geval:

 • Volg je op dit moment een relevante opleiding (HBO Pedagogiek, Social Work, SPH of gelijkwaardig);
 • Ga je een studieovereenkomst aan met Teylingereind. Teylingereind neemt dan (een deel) van jouw studiekosten over.

Beschik je (nog) niet over ervaring in de jeugdzorg maar heb je de wens om in deze sector aan de slag te gaan en een relevante hbo-opleiding te volgen? We verkennen graag samen met jou de mogelijkheden, je kunt het recruitment team van Teylingereind bereiken op 06-28134488.

Jij staat stevig in je schoenen, maar kunt je ook verplaatsen in die van een ander. Bent streng als het moet en los waar het kan. Je snapt dat de wereld groter is dan die binnen onze muren, maar weet wel dat het nu hier moet gebeuren.

Je weet grenzen aan te geven en houdt je hieraan waarbij je oog hebt voor de situatie op dat moment. Je beschikt over voldoende zelfreflectie en vraagt je collega’s regelmatig om feedback om zo elke dag meer te kunnen betekenen voor de doelgroep.

Je neemt initiatief wanneer je kansen ziet, biedt je teamgenoten hulp aan en vraagt zelf ook om hulp wanneer dit nodig is; jullie doen het samen. Je komt afspraken na en zet je iedere dag in om bij te dragen aan de doelstellingen van de jongeren en jouw team.

Wat bieden wij?

 • Een salaris in schaal 8, tussen de € 2.600,73 en € 3.862,06 bruto per maand (bij 36 uur per week);
 • Een contract voor een jaar. Klikt het van beide kanten? Dan bieden we je na dat jaar een vast contract;
 • Fijne extra’s zoals een onregelmatigheidstoeslag, vakantiegeld (8%), eindejaarsuitkering (8,3%) en tegemoetkoming ziektekosten (€20,- per maand);
 • Een variërend aanbod van trainingen en opleidingen om jou zo optimaal te faciliteren in jouw eigen ontwikkeling. Zo staan onze inwerkmentoren en inwerkcoaches bijvoorbeeld voor je klaar vanaf het moment dat je start bij Teylingereind;
 • Voor pedagogisch medewerkers in opleiding geldt dat Teylingereind de studiekosten van jouw gerichte Hbo-opleiding betaalt waarnaast je ook recht hebt op een aantal uur studieverlof.

Interesse?

Solliciteer door op de sollicitatiebutton te klikken. De selectieprocedure wordt uitgevoerd door de collega’s van de Dienst Justitiële Inrichtingen. Je wordt daarom doorgelinkt naar de website van Werken voor Nederland waar je jouw sollicitatie kunt uploaden. Heb je nog vragen over de vacature of het werken bij Teylingereind? Bel dan met Recruitment Teylingereind via 06-28134488. Voor overige vragen kun je contact opnemen met Chantal Steekelenburg, recruiter DJI, via 06-50685352.Functie:Pedagogisch Medewerker (28-36 uur per week)
Startdatum:01-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:2600 – 3862
Uren per week:28 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Dienst Justitiële Inrichtingen via onbekend of 628134488. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Oegstgeestkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de oegstgeestkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Oegstgeest
 2. Pedagogisch Medewerker (28-36 uur per week) Dienst Justitiële Inrichtingen 01-11-2023

Bekijk ook andere vacatures