Vacature Digivrijwilligers

Digivrijwilligers in Oegstgeest

Gezocht: DigiVrijwilligers

Digimaatje

Wat ga je doen?

Onze samenleving vraagt om steeds meer digitale vaardigheden om volwaardig mee te kunnen doen. Steeds vaker wordt verwacht dat je informatie op internet kunt opzoeken. Of dat je een mobiele telefoon kunt bedienen. Helaas is nog lang niet iedereen zo ver en hebben veel mensen moeite met dit soort digitale zaken. Als 'digivrijwilliger' bij de Bibliotheek Bollenstreek help je deze mensen op weg.

Je kan kiezen uit twee soorten vrijwilligerswerk:

  • Als 'digimaatje' geef je iemand, over een periode van 10 weken, wekelijks een uur persoonlijk begeleiding;
  • Als vrijwilliger bij het 'DigiSpreekuur' of de 'Oefentafel' help je mensen, zonder afspraak, respectievelijk met een incidentele vraag op digitaal gebied of begeleid je ze met het oefenen met digitale vaardigheden.

Wat wij zoeken

Je bent digitaal vaardig genoeg om anderen te helpen. Je hoeft geen IT-achtergrond te hebben om als digivrijwilliger aan de slag te gaan, maar we verwachten natuurlijk wel dat je kunt werken met laptops, tablets, telefoons en de meest voorkomende programma's. Verder heb je een positieve en hulpvaardige instelling zodat je (veelal oudere) mensen het vertrouwen kunt geven dat ze zich kunnen redden in de digitale wereld. Je hoeft niet alles op te lossen; het doel is om deze mensen het vertrouwen te geven om zelf digitaal aan de slag te gaan.

Als vrijwilliger voor de Oefentafel om Oegstgeest ben je iedere week beschikbaar op maandag van 14.00-16.00 uur.

Wat wij bieden

Als vrijwilliger bij de Bibliotheek Bollenstreek maak je echt het verschil voor iemand. Naast de dankbaarheid van de mensen die je helpt, ontvang je jaarlijks van de Bibliotheek een attentie. Uiteraard krijg je van ons ook passende training, begeleiding, toegang tot diverse materialen en een gratis bibliotheekabonnement bij de Bibliotheek Bollenstreek. Je wordt ten minste tweemaal per jaar uitgenodigd voor vrijwilligersbijeenkomsten om andere vrijwilligers te ontmoeten en kennis en informatie uit te wisselen.

Interesse?

Wil jij je betrokkenheid bij de samenleving laten zien, een concrete bijdrage leveren door mensen te helpen digivaardig(er) te worden en lijkt dit je een interessante uitdaging? Dan hopen we gauw met je in contact te komen!

Voor vragen en voor het maken van een afspraak voor een oriënterend gesprek kan je contact opnemen met onze mediaconsulent via of via e-mail .Functie:digivrijwilligers
Startdatum:03-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:Lagere school
Contracttype:Vrijwilliger
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Stichting Bibliotheek Bollenstreek via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Oegstgeestkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de oegstgeestkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures Oegstgeest
  2. Digivrijwilligers Stichting Bibliotheek Bollenstreek 03-11-2023

Bekijk ook andere vacatures